آشنایی با خواص کندر در طب سنتی و از نظر امام رضا (ع)
کندر در طب سنتی ،خواص کندر در طب سنتی،کندر طب سنتی،کندر در بارداری طب سنتی،مصرف کندر در طب سنتی،خوردن کندر در طب سنتی،فواید کندر در طب سنتی،فوائد کندر در طب سنتی،کندر و بارداری در طب سنتی،خواص روغن کندر در طب سنتی،خواص کندر طب سنتی،خواص کندر از نظر طب سنتی،کندر و طب سنتی،کندر از نظر طب سنتی،کندر در بارداری از نظر طب سنتی،خوردن کندر در بارداری در طب سنتی،مصرف کندر در بارداری از نظر طب سنتی،طب سنتی و مصرف کندر در بارداری،موارد مصرف کندر در طب سنتی
در این مطلب از سایت جسارت به خواص کندر در طب سنتی می پردازیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
کندر در طب سنتی
کندر ارزشی برابر طلا دارد و توسط مصریان، یهودیان، یونانیان، رومیان و ایرانیان برای اهداف عمومی و روحی مصرف می شده است.
کندر یک ماده گیاهی سرشار از خاصیت های پزشکی است. شاید این گیاه را در هنگام سوزاندن با اسپنددانه دیده باشید.
یکی از خصوصیات عصاره کندر، طعم بسیار تلخ آن است.
می توانید آن را در دهان گذاشته و به صورت آدامس از آن استفاده کنید، البته در این حالت کندر کمی تلخ است.
از نظر حکمای طب سنتی کندر گرم و خشک است و از نظر خواص آن معتقدند که خشک کننده و قابض و بندآورنده خون است،
گازها را تحلیل می برد و در تقویت حافظه بسیار موثر است، از خونریزی های خارجی و خونروی از سینه جلوگیری می کند و
اگر با صمغ خورده شود برای رفع بدبویی بینی و تنگی نفس و سرفه مزمن رطوبتی موثر است. همچنین اگر با عسل خورده شود برای
رفع فراموشی مفید است. اگر تا چند روز هر روز 3 گرم آن را در آب بخیسانید و ناشتا بخورید برای رفع فراموشی و زیادی بلغم مفید است.
ناگفته نماند استفاده کندر تا دو هفته مفید است و استفاده طولانی عوارضی بهمراه دارد.
خواص کندر در طب سنتی
اگر کندر را با آب سرد بخورید، اسهال را بند و استفراغ را قطع میکند و یکی از مهمترین خواص بسیار مفید و
جالب توجه آن، تقویت حافظه و مرتفعکننده فراموشی و ضعف حافظه است که به راستی تاثیر بسزایی دارد.
جویدن کندر مانند آدامس لثه را محکم میکند و بوی دهان را میزداید و روایت شده برای قطع ادرار و بلغم میتوانید از آن مصرف کنید.
مصرف کندر بویژه در زنان باردار و تأثیر آن روی حافظه نوزاد از قدیم الایام مورد تأکید بوده است.
با توجه به تحقیقاتی که روی بیش از ۱۰۰ نفر از مادرانی که قبل از زایمان به مدت طولانی (۳ الی ۴ ماه) از کندر استفاده کردهاند معلوم شد که
مصرف بیش از حد آن موجب بیشفعالی کودکان آنها شده اما مادرانی که به مدت یک ماه یا کمتر از کندر
استفاده کردهاند کودکانشان بیشفعال نشده و همچنین از هوش بالایی برخوردارند.
کندر در بهبود و توقف پیشرفت بیماری های التهابی مزمن مفید است. بر اساس قدیمی ترین منابع طب سنتی ایران و جهان،
کندر برای درمان ناراحتی های تنفسی مثل آسم، بیماری های گوارشی، درد مفاصل و آرتریت استفاده میشده
که در پاتوفیزیولوژی این بیماری ها، روند التهاب نقش مهمی دارد.
کندر سبب تقویت حافظه، رفع فراموشی و بهبود ضعف حافظه می شود. کندر دارای تاثیر مثبت در روند تکامل مغز و
احتمالا شکل گیری مناسب درخت های دندریتی و اکسون ها و برقراری ارتباط صحیح بین آن ها باشد.
همچنین کندر می تواند از بروز بیماری آلزایمر جلوگیری نموده و در درمان برخی علائم آن موثر باشد.
خواص کندر در طب سنتی
از نظر حکمای طب سنتی کندر گرم و خشک است و از نظر خواص آن معتقدند که خشککننده و قابض و بندآورنده خون است،
گازها را تحلیل میبرد و در تقویت حافظه بسیار موثر است، از خونریزیهای خارجی و خونروی از سینه جلوگیری میکند و
اگر با صمغ خورده شود برای رفع بدبویی بینی و تنگی نفس و سرفه مزمن رطوبتی موثر است.
همچنین اگر با عسل خورده شود برای رفع فراموشی مفید است. اگر تا چند روز هر روز ۳ گرم آن را در آب بخیسانید و
ناشتا بخورید برای رفع فراموشی و زیادی بلغم مفید است.
افرادی که پوست خشک و زبر دارند، میتوانند از این نسخه برای بهبود خشکی پوست خود بهره ببرند.
این افراد کافی است 2 نخود کندر را درون روغن بادام حرارت دهند تا زمانی که کندر درون روغن حل شود. پس از آن اجازه دهید که روغن سرد شود و
از آن برای ماساژ پوست دست یا بدنتان استفاده کنید. این روغن تاثیر بسیار زیادی در بهبود خشکی پوستتان خواهد داشت.
امام رضا علیهالسلام توصیه میفرمایند: به زنان حامله کندر بخورانید که اگر بچهی شکمش پسر باشد با قلبی پاک، دانا و شجاع متولد شود و
اگر دختر باشد، خوشاخلاق و زیبا میشود و نزد شوهرش نیز سعادتمند و خوشبخت میگردد.
همچنین می فرمایند: هیچ پیغمبری مبعوث نشد مگر به حرام بودن خمر سخن گفت و این که خدا هر چه میخواهد میکند و این که در میراثش کندر وجود داشت.
خواص کندر
درمانگران طب سنتی برای درمان خوابآلودگی و بیحالی ناشی از تجمع بلغم در بدن، نسخهای دارند که به کمک آن میتوان
بلغم زائد بدن را دفع کرد و به درمان بیخوابی و حتی بوی بد دهان پرداخت. برای تهیه این نسخه کافی است یک
نخود کندر را با یک نخود مصطکی و یک فندق سقز ترکیب کرده و آن را بجوید.
حدیثی از حضرت رضا(ع) داریم که میفرمایند کندر بخورید که در هضم غذا و گوارش کمکتون میکنه.
از همین رو در طب سنتی درمانی وجود داره برای کسانی که دچار مشکلات گوارشی مثل اسهال حاد یا مزمن نفخ شکم و
یا کلیت ساده اند میتونن با دستور دارویی که در ادامه میگم بیماریشون رو درمان کنن؛ تخم خرفه 15 گرم، گل ارمنی 15 گرم،
کندر 5 گرم، مازو 15 گرم، گلنار 10 گرم همه رو آسیاب کنید و یک قاشق مرباخوری قبل از هر غذا میل کنید.
سرمه آن روشنایی دید را زیاد نموده و خون مردگی را رفع و تورمهای زیر قرنیه و اطراف چشم را بر طرف می سازد.
زیاده روی در آن باعث سوختن خون و بلغم و موجب سردرد برای گرم مزاجان و موجب جنون و جذام می شود و مصلح آن برنج و شکر می باشد.